Black Diamond Big Band

A Black Diamond Big Band a megyeszékhely egyetlen legnépszerűbb Big-Bandje. Évek óta színvonalasan mutatja be a korabeli szvingzenét, illetve a dzsessz szinte minden válfaját. A zenekar tagjai többségben végzett klasszikus és jazz-zenész, ami lehetővé teszi, hogy többféle stílusban képesek legyenek zenélni.

Az 1998-ban megalakult Black Diamond Big-Band újdonságot jelentett Tatabánya jazz zenei életben, hiszen létrejött egy Big-Band, mely hangzása az 1920-as éveket idézte. A zenekar dinamikus fejlődése ma is töretlen. Ezt a töretlen fejlődést az együttes alapítója és vezetője Ludányi Tamás és művészeti vezetője Elek István szaxofon művész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon tanára biztosítja.

Az együttes elmúlt 20 éve alatt számos koncerttel színesítette Tatabánya zenei palettáját.

A Black Diamond Big-Band ars poeticája: a kortárs jazz, Big-Band zene művelése mellett ápolni a kapcsolatot a műfaj gyökereivel, és közkinccsé tenni annak értékeit, szakmai tapasztalatait pedig továbbadni a fiatal muzsikus generációnak. Az együttes céljának, feladatának tartja az improvizatív és kortárs műfajok, a magyar zenekultúra hazai interpretálását. Az idei Agora Zenei Esték programsorozatában   a Black-Diamond Big-Band vendégművésze: Malek Andrea ének előadóművész.

Oklevelek

black diamond big band